Trouwen in een Kasteel

Trouwen in een Kasteel

Trouwen in een Kasteel

Trouwen in een kasteel, een waar sprookje…

Breng de mooiste dag van je leven door in de meest sprookjesachtige trouwlocaties van Noord Holland.

Zie jij het ook al voor je? In het uitgestrekte park met riante waterpartijen en romantische stijltuinen staat jouw droomkasteel. Trouwen in een kasteel, dat is het helemaal voor jullie. Voel je een echte prinses tijdens je huwelijksceremonie, de fotosessie en jullie feest. De volgende trouwlocaties in een kasteel zijn een selectie van wat Noord Holland te bieden heeft. Zodat jullie trouwdag in een kasteel origineel en onvergetelijk wordt. En die droomjurk? Die scoor je natuurlijk bij ons! Alle toekomstige prinsessen zijn welkom!

 Trouwen op Buitenplaats Nijenburg

Heb je een klein gezelschap (max 50) dan is Buitenplaats Nijenburg in Heiloo is een prachtige romantische trouwlocatie. Eeuwenlang was Nijenburg eigendom van adelijke families. Het hoofdhuis, de vijver, de oeroude bossen en de prachtige boomgaard. Ook het interieur van Nijenburg is zeer mooi. De eerste verdieping van het huis bestaat uit 3 kamers. Prachtige zalen voor de ceremonie, toost, receptie en diner. Onze favoriet; de Blauwe kamer, romantisch en statig (geschikt voor 25 gasten).

 Trouwen op Chateau Marquette

Met een wat groter gezelschap (max 250) kun je terecht in Chateau Marquette in Heemskerk, het is een officiële trouwlocatie en maakt het daarom de sprookjesachtige locatie voor jullie bruiloft! De historie van dit prachtige kasteel gaat terug tot 1225. Het wordt omgeven door weelderig groen. In het kasteel bevinden zich het restaurant en zalen. Naast het kasteel in Heemskerk ligt het NH Hotel Marquette. Na nhet trouwen in een kasteel kunnen jullie en je gasten dus blijven slapen als je wil.

 Trouwen op Slot Assumburg

Ook in Heemskerk vind je het 13e-eeuwse kasteel Slot Assumburg. Met een grootse entree, mooie zalen, de slotgracht, torens en de prachtige kasteeltuin, alles is even betoverend! Het is een ideale locatie voor het vieren van je bruiloftsfeest. Omdat Slot Assumburg een Stayokay locatie is kunnen jullie en je gasten ook blijven slapen. Een ceremonie in de Ridderzaal geeft je echt het gevoel dat je in een sprookje bent beland.

 Trouwen op Landgoed Duin & Kruidberg

Echte luxe vind je op Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort. Dit kasteel om in te trouwen vind je in de duinen vlakbij Haarlem. De ceremonie kun je houden in een authentieke stijlkamer óf onder een prachtig prieel omringd door eeuwenoude bomen in de tuin. De tuin is aangelegd door architect de heer Springer in een Engelse landschapsstijl waarbij de bocht in de rivier de bochtige Theemes uit Groot-Brittannië presenteert. Jullie kunnen hier terecht voor de ceremonie, receptie, het diner (meester-kok Alain Alders), feest en jullie huwelijksnacht. Dit is waarschijnlijk een wat duurdere optie maar het idyllische decor, de ambiance en service geven je een gevoel van echte luxe op je trouwdag.

 Trouwen in Landgoed Waterland

Wil je trouwen in een kasteel helemaal voor jullie alleen? Kies dan bijvoorbeeld voor Landgoed Waterland in Velsen-Zuid. Het privé landgoed is niet toegankelijk voor publiek en 26 ha groot. De Engelse landschaptuin met schitterende waterpartijen bieden genoeg mogelijkheden om er een onvergetelijke trouwdag van te maken. In een ouderwetse paardenkoets of klassieke auto rij je door de oude toegangspoort en lange oprijlaan op.

Als het tijd is voor de plechtigheid daal je van de lange monumentale trap af naar de met authentieke ornamenten gedecoreerde hal. Het Landhuis werd in de 18e-eeuw gedecoreerd door de hofarchitect van stadhouder Willem IV. Echte Royalty ging je al voor want onze Prinses Beatrix leerde als jonge dame dansen in de Zomerzaal. Hier kun je terecht voor je ceremonie, receptie, diner en er is een mogelijkheid om te blijven slapen.

 Trouwen op Het Oude Slot

Bij Het Oude Slot te Heemstede is het moeilijk te bepalen wat nu mooier is; de tuin met de schitterende brug ui 1640, de trouwkapel uit de 13e eeuw of het romantische prieel waar buiten in getrouwd kan worden. Aan de eigen aanlegsteiger kun je afmeren wanneer je per boot komt. Handig voor als je niet kan kiezen tussen een huwelijk op een boot of in een kasteel. De locatie zelf ziet er iets minder uit als een echt kasteel maar is daarom niet minder mooi.

 Trouwen op Orangerie Elswout

Wil je een meer unieke locatie kies dan voor Orangerie Elswout. Een zomerse locatie, het hele jaar. De Orangerie biedt een zee van natuurlijk licht, heeft veel ruimte en bevindt zich te midden van een adembenemende groene omgeving. De Orangerie Elswout stamt uit 1879 en is in Neorenaissance stijl gebouwd. De unieke ligging midden op het landgoed Elswout geeft rust en privacy.

De huidige inrichting is klassiek met een moderne knipoog. Orangerie Elswout is een officiële trouwlocatie. Je kan er terecht voor je trouwplechtigheid, champagne op het bordes, zomers buiten dineren of een spetterende feestavond. Het is in elk jaargetijde dat jullie je “buiten“ zullen voelen maar ook in een Kasteel!

Prijzen trouwen in een kasteel

Reken voor een bruiloft in een kasteel op minimaal 5000,- euro maar 10.000 of meer zijn misschien meer realistische prijzen om rekening mee te houden. De prijs is natuurlijk afhankelijk van het aantal gasten, je dagindeling, de keuze aan eten en drinken. Bij Landgoed Waterland en Het Oude Slot bieden ze een aanbieding a 4.995,- euro (24 dag gasten, 100 feestgasten, alleen geldig op maandag, dinsdag of woensdag of in de wintermaanden januari, februari, maart en april). Een ongeveer gelijkwaardig arrangement in Duin en Kruitberg kost ongeveer 8500,- euro. We raden je aan om offertes aan te vragen om te zien wat jouw droombruiloft op een kasteel gaat kosten.

Een andere manier om kosten te drukken bij trouwen in een kasteel is om alleen je foto’s te laten maken in een kasteel tuin. In Heiloo zijn de bossen vrij toegankelijk en maak je schitterende foto’s (je kan dan helaas niet vlakbij Nijenburg komen). Of het mogelijk is dien je per locatie zelf na te vragen. Soms zijn er ook kosten verbonden aan het maken van foto’s in de kasteeltuin.

Bij de website Toptrouwlocaties kun je een kasteel zoeken wat past bij jullie geplande huwelijk, budget en aantal gasten.

En die droom trouwjurk? Die scoor je natuurlijk bij ons! Alle toekomstige prinsessen zijn welkom!

Prinssen die je al voorgingen:

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.