Bruid en bruidegom

Informatie over trouwen algemeen

Informatie over trouwen

Algemene informatie over trouwen.

Na het huwelijksaanzoek begint het organiseren van je huwelijk. Hier vind je een aantal tips over trouwen. Wat komt er bij kijken en waar moet je aan denken.

Officiële wetenswaardigheden over trouwen

Natuurlijk begin je met het grote nieuws te vertellen aan je vrienden en familie. Daarna kun je een paar officiële zaken gaan regelen.

Voor je kan trouwen dien je in ondertrouw  te gaan. Dit kan maximaal een jaar van tevoren en minimaal 14 dagen voor jullie huwelijk. Voor de ondertrouw heb je een aantal zaken nodig: Een geldig legitimatie bewijs zoals paspoort of Europese identiteitskaart en een uittreksel van het geboorteregister voor beide partners. Tevens geef je de namen van je getuigen door en zorg je voor kopieën van hun legitimatie bewijzen. Je kan maximaal 4 getuigen hebben. Wil je meer lezen over de officiële regels over trouwen in Nederland klik dan hier voor de site van de Rijksoverheid.

Als de ondertrouw is geregeld zal een ambtenaar van de burgerlijke stand contact met jullie opnemen. Hij of zij is degene die het huwelijk op jullie trouwdag zal voltrekken. Bij sommige gemeentes mag je jullie eigen ambtenaar meenemen of zelfs een vriend of familielid aanstellen voor de grote dag. Het kan leuk zijn om iemand te kiezen die jullie goed kent of jullie ideeën deelt over trouwen.

De leuke dingen over trouwen

 • Kies een datum: Houd rekening met de tijd van het jaar. De meeste mensen kunnen voor een huwelijk wel een vrije dag van het werk krijgen maar niet iedereen is bereid om vakantieplannen af te zeggen.
 • Zoek samen mooie ringen uit: Misschien heeft je aanstaande al de trouwringen gekocht of heb je een verlovingsring gehad. Als jullie de ringen hebben gevonden denk er dan ook aan om er op tijd een gravure in te laten zetten met jullie namen en de trouwdatum.
 • Kostuum en trouwjurk kopen: Op je huwelijksdag wil je er natuurlijk schitterend uitzien in een prachtige trouwjurk van Bruidsmode Mariska en voor hem een mooi pak.
 • Stel ook een gastenlijst samen: Aan de hand hiervan is het makkelijker beslissen over de locaties. Te veel mensen in een te kleine locatie is niet leuk maar andersom ook niet.
 • Bedenk wat jullie huwelijksbudget is: Betalen jullie de bruiloft zelf of krijgen jullie hulp van wederzijdse ouders?
 • Bespreek locatie en catering voor het feest: Kies een locatie die bij jullie past en bij de hoeveelheid mensen die jullie verwachten. Bezoek een paar locaties en vergelijk ook de prijzen en mogelijkheden.
 • Bespreek de band/ of regel ander amusement: Zorg ook weer dat dit aan sluit op jullie wensen maar denk ook aan je gasten, wat zouden ze kunnen waarderen.
 • Bespreek jullie trouwvervoer: Je kan kiezen uit een mooie oude auto of juist een moderne flitsende trouwauto, een koetsje of iets bijzonders zoals een tuk-tuk of bus.
 • Bespreek Fotograaf en eventueel videograaf: het is heel leuk om later terug te kijken op de mooie dag. Zo beleef je de dag samen nog vele malen. De fotograaf heeft vaak eigen ideeën over trouwen en huwelijksfotografie dus kijk of deze aansluit bij jullie visie. Vraag of je van een bruiloft een heel boek mag zien en niet alleen een paar snapshots van zijn of haar beste foto’s.
 • Bespreek de visagiste en kapper: De bruid dient er natuurlijk op haar best uit te zien met naast haar prachtige trouwjurk een mooi kapsel en make up.
 • Maak een verlanglijstje: Houdt er rekening mee dat als je nog niet samenwoont je na het huwelijk samen een huishouding gaat voeren en daar heb je misschien veel voor nodig.
 • Bespreek de bruidssuite of je honeymoon: Lekker een nachtje samen uitrusten en dromen over trouwen en de afgelopen dag of langer op vakantie. Geniet er samen van! Ga je naar het buitenland; let er dan op dat de bruid onder haar meisjes naam blijft reizen en dus deze naam in de boeking gebruikt moet worden.

We helpen je met natuurlijk een schitterende trouwjurk, maar ook met allerhande informatie over trouwen. Etiquette, tips, hulp bij plannen en andere leveranciers die je misschien zoekt…. Vraag ons ernaar!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.