Bruidsboeket en tradities

Bruidsboeket en tradities

Je bruidsboeket en tradities

Volgens de etiquette zoekt de bruidegom het bruidsboeket uit. Op de huwelijksdag geeft hij het boeket aan zijn bruid. Maar stel nu dat hij aankomt met iets wat je niet mooi vindt, of niet past bij wat je aanhebt. Zo staan witte bloemen minder mooi bij een jurk in ivoor kleur en vice versa. Als je een gekleurde bruidsjurk draagt is het leuk als deze kleur terugkomt in je bruidsboeket. Je kunt er daarom voor kiezen om mee te gaan bij het uitzoeken of een stukje stof en je wensen mee te geven in een gesloten enveloppe. Zo kan de bloemist rekening houden met jouw wensen zonder dat je verklapt wat je aan hebt.

Andere zaken waar je aanstaande rekening mee kan houden tijdens het uitzoeken van het boeket is jouw postuur. Een groot boeket kan een klein bruidje doen verdwijnen. Een heel klein boeketje staat juist weer niet zo mooi bij een wat grotere dame. Je aanstaande zal naast de kleur ook het type bloem moeten kiezen. Misschien nam hij op jullie eerste afspraakje een bos tulpen mee en wil hij die weer terug laten komen in je bruidsboeket. Een veel gekozen bloem is de romantische roos. Ons advies is kies vooral wat je mooi vindt en bij jullie, jullie dag en jouw japon past.

Wat te doen met je bruidsbloemen

Het boeket wordt in de vrije hand gedragen. Voor het ja-woord is dat in haar rechter hand. De vrouw loopt voor de huwelijksvoltrekking aan de rechterzijde van haar aanstaande man. Na het ja-woord loopt de vrouw volgens de etiquette links van haar man. Zij heeft haar bruidsboeket in haar linkerhand. Dan nog een tip voor de bruid, houd je boeket laag (ter hoogte van je heup) als je loopt. Op die manier komen zowel je jurk als het boeket het beste tot hun recht. Traditioneel wordt het bruidsboeket aan het eind van de dag door de bruid tussen de ongehuwde dames gegooid. De gelukkige die hem vangt zal als eerstvolgende trouwen.

Corsages op je bruiloft, hoe zit het?

Vrouwen dragen de corsages links, vrij hoog op de schouder met het steeltje schuin omhoog. Mannen dragen de corsage op de linker revers met het steeltje naar beneden. Voor de corsages geldt dat zij in overeenstemming zijn met het bruidsboeket. Naast corsages kun je bloemen natuurlijk op meer manierenlaten terug komen op je bruiloft. Denk aan in je kapsel. Wat ook een mogelijkheid is ; bloemen als accessoire om je arm in plaats van een armbandje.

Bruidswerk/ Bruiloftsdecoratie met bloemen

Naast bloemen voor de bruid en de gasten kun je jullie de locatie mooi aankleden met bloemen. Denk aan een bloemen boog of een mooie guirlande voor om het welkomstbord, Practige centerpieces bij de entree van de ceremonie, bloemstukken bij het eten op tafel (tafeldecoratie). Tegenwoordig zie je veel asymmetrische centerpieces. Aparte vormen maar ook een rond prieel is nog steeds in, Met veel groen zoals palmbladeren of natuurlijke stukken beperk je de kosten een beetje en heb je toch een groot bloemwerk. Maar ook vaasjes met een paar bloemen kunnen net een beetje sfeer toevoegen aan de bruiloft. Bekijk bijvoorbeeld de ceremonie op het strand hieronder waar de stoelen zijn versierd met bloemen vaasjes. Hieronder zie je ook een bruid die in plaats van echte bloemen haar eigen boeket heeft geknutseld met origami…. alles is mogelijk!

Vergeet ook niet je bloemwerk mooi op de foto te laten zetten. Want je weet; Rozen verwelken, bloemen vergaan maar mooie foto’s blijven altijd bestaan!

Tip voor je bruidsboeket:

Houd je boeket ter hoogte van je heup met de bloemen naar voren en de stelen naar achteren (uit het zicht) zo sta je mooi op elke foto en nemen de bloemen niet de overhand. Je wil niet alleen een boeket zien op je trouwfoto’s en al helemaal geen stelen :D.

Je krijgt na de eerste vermaak afspraak ook de over gebleven stof mee. Deze stof kan om de stelen van je boeketje. Zo past je boeket handvat mooi bij je jurk!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.