Bruidsboeket en tradities

Bruidsboeket en tradities

Je bruidsboeket en tradities

Volgens de etiquette zoekt de bruidegom het bruidsboeket uit. Op de huwelijksdag geeft hij het boeket aan zijn bruid. Maar stel nu dat hij aankomt met iets wat je niet mooi vindt, of niet past bij wat je aanhebt. Zo staan witte bloemen minder mooi bij een jurk in ivoor kleur en vice versa. Als je een gekleurde bruidsjurk draagt is het leuk als deze kleur terugkomt in je bruidsboeket. Je kunt er daarom voor kiezen om mee te gaan bij het uitzoeken of een stukje stof en je wensen mee te geven in een gesloten enveloppe. Zo kan de bloemist rekening houden met jouw wensen zonder dat je verklapt wat je aan hebt.

Andere zaken waar je aanstaande rekening mee kan houden tijdens het uitzoeken van het boeket is jouw postuur. Een groot boeket kan een klein bruidje doen verdwijnen. Een heel klein boeketje staat juist weer niet zo mooi bij een wat grotere dame. Je aanstaande zal naast de kleur ook het type bloem moeten kiezen. Misschien nam hij op jullie eerste afspraakje een bos tulpen mee en wil hij die weer terug laten komen in je bruidsboeket. Een veel gekozen bloem is de romantische roos. Ons advies is kies vooral wat je mooi vindt en bij jullie, jullie dag en jouw japon past.

Wat te doen met je bruidsboeket

Het boeket wordt in de vrije hand gedragen. Voor het ja-woord is dat in haar rechter hand. De vrouw loopt voor de huwelijksvoltrekking aan de rechterzijde van haar aanstaande man. Na het ja-woord loopt de vrouw volgens de etiquette links van haar man. Zij heeft haar bruidsboeket in haar linkerhand. Dan nog een tip voor de bruid, houd je boeket laag (ter hoogte van je heup) als je loopt. Op die manier komen zowel je jurk als het boeket het beste tot hun recht. Traditioneel wordt het bruidsboeket aan het eind van de dag door de bruid tussen de ongehuwde dames gegooid. De gelukkige die hem vangt zal als eerstvolgende trouwen.

Corsages

Vrouwen dragen de corsages links, vrij hoog op de schouder met het steeltje schuin omhoog. Mannen dragen de corsage op de linker revers met het steeltje naar beneden. Voor de corsages geldt dat zij in overeenstemming zijn met het bruidsboeket.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.