Trouwjurken vermaken bij

Bruidsmode Mariska.

Maak een afspraak!

Bij ons vind je een informele sfeer en persoonlijke service

Altijd een privé afspraak en de hele winkel voor jou alleen

Jurken vanaf € 1000,- t/m € 2000

In house vermaak service

Bruidsmode Mariska

Trouwjurken vermaken!

Het laten vermaken van je trouwjurk is specialistisch werk. Wij zijn gespecialiseerd in het verstellen van bruidsjurken. Onze coupeuse heeft jaren lange ervaring met werken voor bruidsmode zaken en haute couture bruidsateliers. Coupeuse Brenda is samen met Mariska een goed team dat inmiddels al weer vanaf 2014 samen werkt. Zo kan Mariska je tijdens de eerste afspraak vaak al goed adviseren over de mogelijkheden van vermaak.

Wat kost een trouwjurk vermaken?

Voor bruiden die bij ons een trouwjurk hebben gekocht rekenen we een standaard service bedrag van 225,- euro. Dat geld niet alleen nieuwe bestelde jurken maar ook voor de outlet collectie!

 

Heb je een tweedehands bruidsjurk die je wil laten vermaken of heb je jouw jurk elders gekocht dan rekenen we een uurtarief van 50,- euro. Vaak hebben we 6 a 10 uur nodig voor de meeste vermaak.

Hoe gaat het vermaken van een trouwjurk in z’n werk?

Nu je die prachtige jurk hebt gevonden moet deze natuurlijk vakkundig vermaakt worden. Zo’n belangrijk kledingstuk mag niet iedereen zomaar in knippen! Wij begrijpen dat. In een prive afspraak bespeken we jouw wensen en spelden je jurk af. Daarna maakt onze coupeuse in haar atelier jouw trouwjurk nog mooier door m helemaal op jouw lijf aan te passen.

 

En als je denkt… dan is het klaar! Nee natuurlijk wordt bij ons ook elke trouwjurk met de hand opgestreken. Ook checken we dan je jurk nogmaals op loszittende kraaltjes enz.

 

In de laatste afspraak kom je jouw trouwjurk na vermaak doorpassen. Als alles naar wens is krijg je jouw prachtige jurk mee naar huis.

Trouwjurk korter maken

Trouwjurken worden nieuw gemaakt voor dames met een lengte van 180 a 185 ongeveer. Dat betekend dat een nieuwe jurk voor veel aanstaande bruiden te lang is. We vermaken dan ook de trouwjurken op de juiste lengte. De juiste lengte kunnen we bepalen als je je trouwschoenen en eventueel hoepel hebt gekozen. Vaak knippen we de lengte meteen in de winkel op maat. Dat klinkt eng… Maar geen zorgen, wij doen het vaker ;D. Zodoende garanderen we dat je jurk de juiste lengte heeft ookal ben jij een beetje scheef bijvoorbeeld.

Heb je een schulprand aan je trouwjurk? Trouwjurk korter maken met kanten rand? Ook dat kunnen we natuurlijk voor je doen. We spelden de juiste lengte af. In het atelier haalt de coupeuse je kanten rand eraf, je jurk wordt op de juiste lengte gemaakt en dan zetten we je schulprand er weer op. De (meer) kosten worden met je besproken in de eerste coupeuse afspraak.

Trouwjurk innemen

Is je trouwjurk te groot? Het kleinermaken van je trouwjurk zodat deze past heet innemen. We kunnen je trouwjurk vaak zelfs tot twee maten kleiner maken. Om even een voorbeeld te noemen: van een maat 48 naar 38 vermaken raden wij niet aan maar van een maat 42 naar maat 38 zou kunnen. Meestal moet je trouwjurk maar een klein beetje aangepast worden. Bijvoorbeeld de jurk past prima om je middel maar is te ruim bij de buste of visa versa. Deze inneem werkzaamheden aan een trouwjurk kun je met een gerust hart aan ons toe vertrouwen. We halen alle kraaltjes en kant van de zijnaden en nemen deze in. Daarna plaatsen we alle kraaltjes en kant weer terug. Als je jurk dan klaar is ziet niemand dat je jurk eigenlijk iets te groot was.

Uitleggen trouwjurk

Het uitleggen van een trouwjurk betekend dat je trouwjurk eigenlijk net iets te klein is. Je trouwjurk past niet dicht of je krijgt geen lucht meer als je m dicht hebt. Een trouwjurk kunnen we maximaal 1 a 1.5 maat uitleggen. Daarvoor moeten we even de binnenkant van jouw jurk bekijken. Ook hier halen we de versieringen van de zijnaden, leggen de stof uit en plaatsen de versieringen weer terug.

Rijgluiting maken

Heeft jouw jurk nu een rits of knoopjes en past de jurk niet dicht? Dan kunnen we vaak een rijgsluiting inbouwen. Dat betekend dat we ipv de rits of knoopjes een sluiting met een veter maken voor je. Dit is echter wel veel werk. Deze oplossing zal altijd met je besproken worden net als de (bijkomende) kosten.

Bandjes maken aan je trouwjurk

Wil je liever een bandje aan je trouwjurk? Denk aan een off-schoulder bandje, spagetti bandje of een kap-mouwtje, ook dat kunnen we allemaal voor je doen. Vraag naar de mogelijkheden in de winkel. Vaak laat Mariska in een afspraak al heel veel mogelijkheden zien.

Mouwen aanpassen

Wil je graag kortere, langere of andere mouwen aan je trouwjurk? Ook dat kunnen we!

Wanneer moet ik mijn trouwjurk laten vermaken?

Wij starten de vermaak meestal rond 3 maanden voor je trouwdatum. Dit gaat altijd in overleg met de coupeuse van je trouwjurk. Soms is jouw jurk nog niet binnen of heb je last minute een jurk gekocht. Dan kunnen we de aanpassingen aan je trouwjurk ook in een kortere termijn voor je doen. Een andere mogelijkheid is dat we je al iets eerder vragen om langs te komen. Bijvoorbeeld als er veel bruiden tegelijk trouwen in een bepaalde maand. Dan is het voor onze planning noodzakelijk om iets eerder te starten met de vermaak van je bruidsjurk. Wil je veel veranderen aan je jurk? Ook dan vragen we je soms al iets eerder langt te komen voor de eerste coupeuse afspraak zo weet de coupeuse goed wat jij graag wil.

Zwanger en trouwjurk vermaken

Ben je zwanger en moet je trouwjurk worden vermaakt? Als eerste gefeliciteerd natuurlijk. Als je zwanger bent en je weet dat tijdens de aankoop al dan houden we daar natuurlijk rekening mee. We hebben bijvoorbeeld pasbuiken om te zien hoe een jurk eruit komt te zien met een buikje. Ongeveer een maand voor jullie bruiloft starten we de vermaak van je trouwjurk als je zanger bent. Aangezien we zeker weten dat je buik groeit starten we niet eerder dan 2 maanden voor jullie huwelijksdag.

We hebben alle expertise in huis om je trouwjurk schitterend te maken voor jou en de kleine die nu ook deel uit maakt van jullie huwelijk. Hoe bijzonder is dat! We kunnen lijfjes verhogen, zijnaden uitleggen of zelfs ruimer maken door extra stof ertussen te plaatsen. Ook is een rijgsluiting soms de oplossing. Kosten voor vermaak van een zwangere bruid zijn vaak wel wat hoger dan de gemiddelde kosten voor vermaak van je trouwjurk.

Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen!

Tijd om die perfecte droom trouwjurk uit te zoeken. Daar help ik je natuurlijk graag bij! Ik ben Mariska en al sinds 2009 werkzaam als bruidsstyliste. Samen met mijn team zorg ik voor een gezellige, zorgeloze en leuke beleving tijdens het aanschaffen van jouw trouwjurk.

 

Heb je jouw trouwjurk gevonden? Dan kun je gebruik maken van onze coupeuse service. Onze vaste zeer vakkundige coupeuse Brenda vermaakt jouw trouwjurk perfect op maat.

We kunnen alle trouwjurken vermaken! Vraag naar de mogelijkheden.

Kom gezellig passen in Krommenie

Klaar voor jouw 'Say Yes to The Dress' moment? Maak dan een afspraak en kom gezellig passen in Krommenie, Noord Holland.

Een stap dichterbij jouw droomjurk

Heb je vragen over het uitkiezen van jouw droomjurk of een vraag over onze collectie? Neem dan contact op met Mariska.

Mariska helpt jou graag verder

Heb jij advies nodig bij het uitzoeken van jouw trouwjurk of accessoires? Mariska helpt jou graag op weg.

De gezelligste bruidsmodezaak voor jou!

Ben jij op zoek naar een mooie trouwjurk van een goed merk en fijne service!? Mariska en haar team laten je in een ontspannen sfeer jouw trouwjurk vinden. Kom jij ook je droomjurk bij ons uitzoeken?

De gezelligste bruidsmodezaak voor jou!

Ben jij op zoek naar een mooie trouwjurk van een goed merk en fijne service!? Mariska en haar team laten je in een ontspannen sfeer jouw trouwjurk vinden. Kom jij ook je droomjurk bij ons uitzoeken?